"Stol på mig"

Lutherkirken, kirkerummet og menighedssalen
Onsdag den 8. november kl. 19:00
Ved cand.mag. Helle Laustsen

Løbende flettes referencer til kirkeinteriør I Danmark, herunder særligt kirkestole / –bænke.
  Designikonet stolen
På en og samme tid forholder stolen sig direkte til den menneskelige krop og til de æstetiske strømninger gennem tiden. Stil og mode samt skiftende tiders materialevalg og teknologiske landvindinger kan aflæses i stolens formsprog, fra den tidlige industrielt fremstillede stol til dagens højteknologiske stole.

Der stilles skarpt på centrale stoletyper, såvel inden for dansk design som internationalt. Gennem analyser af de centrale stoletyper i både det private og i det offentlige rum ser vi på stolens kulturhistoriske udvikling.

Om Helle Laustsen
Helle Laustsen har sine kompetencer indenfor kunst, kultur, kommunikation og ledelse. Gennem en lang årrække har hun beskæftiget sig med museumsformidling og undervisning, udstillinger, publikumsudvikling, projektledelse, ledelse og udvikling af læring i forskellige roller på bla. Øregaard Museum, Nikolaj Kunsthal og Designmuseum Danmark. Desuden undervisning på Kunsthøjskolen i Holbæk og pt. specialkonsulent i litteratur, kunst- og kulturformidling hos Lolland-Bibliotekerne.