Dåb... når nogen skal døbes

Barnedåben er en festdag for barnet og familien, men også for menigheden, som får et nyt medlem. Ved dåben bliver man velsignet og får løftet om, at Gud altid vil følge én.

De fleste bliver døbt, mens de er helt små, men man kan blive døbt i alle aldre. Man kan vælge at blive døbt som voksen eller som ung f.eks. før konfirmationen. Man skal være døbt for at blive konfirmeret.

Ved adoption bliver barnet tilført det elektroniske personregister i forbindelse med dåben og der udstedes en fødselsdåbsattest.

Dåb i Frihavnskirken
Frihavnskirken har normalt dåbsgudstjeneste de to første lørdage i måneden kl. 10:30 og de to sidste søndage kl. 10:30 i forbindelse med søndagens højmesse samt efter aftale med sognets præster. I skolebørnenes sommerferie er der dåb om søndagen i forbindelse med ugens højmesse.

Dåb i Lutherkirken
Lutherkirken har normalt dåbsgudstjeneste de to sidste lørdage i måneden kl. 10:30 og efter aftale med sognets præster. I skolebørnenes sommerferie er der dåb om søndagen i forbindelse med ugens højmesse i Frihavnskirken.

Tidspunkt for dåben
Man skal henvende sig til kordegn Flemmning Nielsen på Rosenvængets Sogns kirkekontor eller til en af præsterne i sognet, hvor man ønsker barnet døbt. Her aftaler man tidspunktfor dåb, vælger kirke samt hvilken præst, der skal døbe barnet.

Gud & Snack... og dåbesamtaleRr
I Rosenvængets Sogn afholder man dåbssamtaler, hvor man samler forældre til en fælles samtale, der hedder Gud & Snack.

Vi taler om, hvad dåben betyder. Hvad det betyder at være en familie på Østerbro. Hvad er kristendom og hvad er kirke? Og hvordan foregår dåben i kirken?

Vi ”dikker babyer”, hygger om ældre søskende og forældre, og vi drikker Crement eller god vin.

Formålet er at informere om det praktiske i forbindelse med dåben. Ved en fælles dåbssamtale som denne får så mange som muligt glæde af de spørgsmål, der bliver stillet af gudmor, far, mor eller onkel.

Gud & Snack afholdes to gange om måneden; første tirsdag i måneden kl. 16:30 i Frihavnskirken i Willemoesgade 68 og tredje tirsdag i måneden i Lutherkirken i Randersgade 3.

I skolebørnenes ferier og i december afholdes der individuelle dåbssamtaler med forældrene. Forældrene kontakter den respektive præst for at aftale tid for mødet.

Faddere
Før dåben skal man vælge mindst to og højst fem faddere til barnet. Fadderne skal selv være døbt med den kristne dåb, men der er ikke noget krav om at være medlem af Folkekirken.

Faddernes navne og adresser skal oplyses til Rosenvængets Sogns kirkekontor, Randersgade 3, 1.sal, 2100 København Ø eller til kordegn Flemming Nielsen på email: fnie@km.dk

Download folder: Dåb