Galya Kolarova og Livio Russi
 


Kammermusik af Weber, Schumann og Lutoslawski
FrihavnsKirken
Torsdag den 5. april kl. 20:00

Med Galya Kolarova (klaver) og Livio Russi (klarinet).

Pianist Galya Kolarova
Den bulgarske pianist Galya Kolarova debuterede fra Solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2012 og har tidligere studeret i Østrig, Italien og Bulgarien. Her modtog hun undervisning af bla. Zdravka Nikolaeva, Atanas Kurtev, Jose Ribera, Konstantin Bogino, Bohumila Jedlickova og Gerhard Schulz. Hun har deltaget i masterclasses med internationalt anerkendte lærere som Boris Berman, Pnina Salzman, Matti Raekallio, Emanuel Krasovsky og Andrzej Jasinski.

Galya Kolarova er blevet inviteret til at deltage i adskillige masterclasses og festivaler, herunder Tel-Hai International Piano Master Classes og Eilat Chamber Music Festival i Israel, Festival Turina i Sevilla, Spanien, Kuhmo Chamber Music Festival i Finland, Hvide Sande Masterclasses, Aurora Chamber Music Festival i Sverige, Festival Musica i Laguna, Le X Giornate, Grumo Festival og Lucca Estate i Italien, Piano Festival i Helsingborg, Sverige, 8.
  Internationalen Kammermusikfestival Schloss Wonfurt og 30 Tage Kunst i Berlin, Tyskland, Sorø International Festival, Suså Festival og Vendssyssel Festival i Danmark.

Galya Kolarova har været prismodtager i både nationale og internationale konkurrencer, heriblandt: 1. pris i kategorien “solist med orkester” i Festival Musica i Laguna i Italien for sin fremførelse af Chopins 2. klaverkoncert, 2. pris ved Nordic Piano Forum i København og vinder af MODO’s konkurrence for et uddannelsesprojekt for børn i Bulgarien.

Siden August 2016 har Galya Kolarova været fastansat som pianist for De Gamle Drenge fra Det Danske Drengekor, og nyder en succesfuld karriere med koncerter i anerkendte koncertsale i Europa, Asien og Mellemøsten både som solist og kammermusiker.

Klarinettist Livio Russi
Livio Russi er født i Schweiz og studerede i Lugano med Milan Rericha og i Geneva med Romain Guyot. Han modtog yderligere musikundervisning på adskillige masterclasses med Robert Pickup, Yehuda Gilad, Francois Benda og Pascal Moragues. Hans to år på Zurich Opera House (orkesterakademi) og adskillige år på Verbier Festival var klart iblandt de mest betydningsfulde musikalske indflydelser på Livio Russi.

I 2016 blev han medlem af the Kongelige Kapel i Operahuset i København som Eb- og basklarinettist. Derudover er han ofte inviteret til at spille med Basel Symphony Orchestra, Philharmonia Zurich, St. Gallen Symphony Orchestra, Zurich Chamber Orchestra og Winterthur Symphony Orchestra og spiller under dirigenter som Charles Dutoit, Valery Gergiev, Kent Nagano, Gianandrea Noseda og Fabio Luisi.