Klassisk kammerorkesterkoncert

”Fra klassicisme til neoklassicisme”

Frihavnskirken
Tirsdag den 2. april kl. 20:00
Billetter: kr. 50,00 + gebyr, gratis for unge under 18 år på billetto.dk
”Fra klassicisme til neoklassicisme” med kammerorkestret Musica og dirigent Filipe Carvalheiro. Musik af Mozart, Tchaikovskij og Prokofiev.

Ved koncerten opføres følgende program:
- W. A. Mozart: Serenade for Blæsere c-moll KV 388
- Tchaikovskij: Strygerserenade
- Prokofiev: Symfoni nr. 1, ”Klassisk symfoni”

W.A. Mozarts produktion af kammermusik for blæsere er nok ikke den mest kendte del af hans værker, men ikke desto mindre charmerende musik, tænkt til underholdning og med Mozarts altid genkendelige tone. Serenaden for 8 blæsere i c-moll KV 388 fra 1782 eller 1783 er et typisk eksempel.
  Petr Tchaikovskij skrev sin strygerserenade i 1880. Især førstesatsen viser tydelig inspiration fra Mozart med den karakteristiske langsomme indledning.

Sergei Prokofiev skrev sin første symfoni i 1916 - 1917. Symfonien er stærkt inspireret af Haydn, bl.a. med et for samtiden ganske lille orkester. Og han gav selv symfonien titlen ”Den klassiske”. Han brugte senere 3. satsen ”Gavotte” i sin ballet Romeo og Julie.

Kammerorkestret Musica
Kammerorkestret Musica er et nystiftet kammerorkester baseret i København. Ideen er at skabe et orkester for konservatorie- og MGK-studerende, konservatorieuddannede musiklærere og meget dygtige amatører.

Orkestret spiller værker for orkester i Haydn / sinfonietta-størrelse og mindre, herunder værker kun for strygere og værker kun for blæsere, sådan som det er tilfældet i den aktuelle koncert.

Orkestrets dirigent er Filipe Carvalheiro. Koncerten har ca. 25 medlemmer i alderen 25 - 50 år.

Orkestret debuterede i oktober 2018 med to koncerter med værker af Enescu, Carl Nielsen og Wagner, og i december 2018 opførte orkestret Mozarts Requiem sammen med Kammerkoret Musica, som fremover vil være orkestrets faste partner i projekter cirka en gang om året.

Læs mere på: musica.dk/orkester.