Vokalensemblet Dekorum

Frihavnskirken
Torsdag den 21. december kl. 20:00
Entré: kr. 50,00
Musik af Francis Poulenc, Bo Asger Kristensen, Mogens Pedersøn, Johan Houby mfl.

Programmet
Vokalensemblet Dekorum holder i år jul på fransk og inviterer til en julekoncert fyldt med lækre, krydrede franske toner. Grundpillerne i programmet er Francis Poulencs Quatre motets pour le temps de Noël samt Bo Asger Kristensens Fire latinske julemotetter. Sidstnævnte er kraftigt inspireret af Poulencs værk – både i tekstvalg og tonesprog, og det er første gang disse to samlinger stilles overfor hinanden i et koncertprogram.

Udover dette byder programmet på festlige franske julesange arrangeret af blandt andet Georges Aubanel og Sofia Eberhard. Selvfølgelig kommer koret også omkring nogle af de mest kendte og elskede danske julesange- og salmer, samt hvad de håber bliver en fremtidig
  juleklassiker – nemlig værket Julesne, som bliver uropført denne aften. Værket er skrevet af Vokalensemblet Dekorums egen Johan Bommelund Houby med tekst af Holger Drachmann.

Vokalensemblet Dekorum
Vokalensemblet Dekorum er en ambitiøs gruppe bestående af unge, erfarne korsangere. Med et erklæret mål om at være en skabende del af det danske musikliv arbejder koret for at bidrage med noget nyt og spændende ved hver eneste koncert.

Om det skabende består i opførelser af overset eller glemt musik, nye arrangementer af det kendte og elskede eller helt ny musik komponeret specielt til gruppen, varierer. Men fælles for det hele er en anderledes måde at præsentere klassisk kormusik på – i al beskedenhed.
Siden dets undfangelse i efteråret 2016 har Vokalensemblet Dekorum uropført Ulrik Vestis Plasticsolen – koncert for klaver og kor over Michael Strunges digt af samme navn – samt søsat det løbende projekt Musik af Mulden, der søger at skabe forbindelse mellem klassisk kor og dansk folkemusik gennem nye arrangementer leveret af folkemusikere fra hele landet.

Som en del af målet om at præsentere klassisk kormusik på en ny måde synger Vokalensemblet Dekorum oftest uden dirigent.

Læs mere på: vokalensembletdekorum.dk