”Mildt og vildt”
 
”Mildt og Vildt”
Frihavnskirken
Torsdag den 7. februar kl. 20:00
Operaarier af Strauss og Wagner mfl. med Trine Bastrup Møller (sopran), Jasia Julie Nielsen (alt) og Ole Schousboe (klaver).

Tag sjælen med til denne operakoncert og lad den indhylles og opildnes af både blide, smukke og dramatiske klange fra det tyske operarepertiore. Du kommer til at møde urmoderen Erda, skjoldmøen Brünnhilde, og mange flere.


Trine Bastrup Møller, sopran
Trine Bastrup Møller er uddannet som mezzosopran på Royal Academy of Music og National Opera Studio i London samt Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Solistklasse.

Hun har for nylig lagt stemmen om til sopran og debuterede sidste år i sit nye stemmefag som Tosca i Puccinis opera af samme navn på Valdemars Slot. Andre sopranopgaver inkluderer det store solistparti i Niels Martinsens Evolution for Aarhus Symfoniorkester og Verdis Requiem med Københavns Bachkor.

Som mezzosopran debuterede Trine på Den Kgl. Opera i Monteverdis Poppeas Kroning, en præstation, der vandt hende Reumerts Talentpris. På den Kgl. Opera har Trine yderligere bla. sunget Cherubino i Figaros Bryllup, Olga i Eugene Onegin, Mercedez i Carmen og Rosmira i Partenope af Händel. For Jyske Opera har Trine sunget Rosina i Barberen fra sevilla, Dorabella i Cosi fan Tutte og Cherubino. På Operaen i Innsbruck sang Trine titelrollen i Cenerentola og Idamante i Mozarts Idomeneo. Tysk debut i Leipzig som Olga i Eugene Onegin.

Derudover har Trine været solist for mange af de danske orkestre, og har modtaget mange priser, bla. Elisabeth Dons Mindelegat, Aalborg Operapris og Axel Schiøtz Prisen.

 
Jasia Julia Nielsen, mezzosopran
Jasia Julia Nielsen studerede Bühnen- und Konzertgesang på Musikhochschule i Lübeck.

Jasia har desuden sunget Olga i Tjajkovski's Eugene Onegin for Oxford City Opera, 2. dame og knabe i Der Zauberflöte for Opera del Mar i London, medvirket i Kniven af Holmboe for Kammeroperaen, Armando di Gondì i Donizetti’s Maria di Rohan for Bel Canto Selskabet. Hun sang desuden Abenameth i en moderne førsteopførelse af Balducci's Boabdil Re di Granata for Festivalen ’Rossini in Wildbad’ og i Århus sommeroperas opsætning af Figaros Bryllup, sang hun rollen som Cherubino. I 2013 var Jasia med det Kongelige Teater / GuidOpera på turné som Mercedes i Carmen.

Hun har deltaget i en række mesterkurser bla. med Vera Rosza, Felicity Lott, Graham Johnson og Raul Gimenez.

Jasia er desuden en aktiv lied- og koncertsanger, og har været solist i bla. Messias (Händel), Juleoratoriet (Bach), Requiem (Mozart, Fauré og Durufle) og Stabat Mater (Haydn) med Christ Church Cathedral Choir, Oxford.  

Som liedsanger har hun sunget koncerter ved Oxford Lieder Festival, Chelsea Schubert Festival og Bel Canto festivalen Rossini in Wildbad. Hun har optrådt til foyer koncert på Malmö Opera og the Austrian Cultural Institute i forbindelse med cd udgivelsen af Engel Lund's book of folk songs for Nimbus Records.


Ole Schousboe, pianist
Ole Schousboe er uddannet hos Anne Øland på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han tog diplom eksamen i 1999. Han har desuden studeret på Royal College i London hos Professor John Barstow. Ole er en travl akkompagnatør og kammermusiker.