Sopran Trine Bastrup Møller &
pianist Galya Kolorova
 


”Sorrig og GlÆde"– nytårskoncert fra opera til operette
Frihavnskirken
Torsdag den 11. januar kl. 20:00
Trine Bastrup Møller (sopran) og Galya Kolorova (klaver). Musik af Verdi, Strauss mfl.

Sopran Trine Bastrup Møller
Trine Bastrup Møller er en dansk sopran, der er uddannet på Royal Academy of Music og National Opera Studio i London samt Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse. Trine Bastrup Møller har for nylig lagt stemmen om til sopran, og har netop haft sin professionelle debut i det nye stemmefag i oratoriet Evolution! af Niels Marthinsen med Aarhus Symfoniorkester.

Som mezzosopran fik Trine Reumerts Talentpris for sin debut på Den Kgl. Opera i Monteverdis Poppeas Kroning. På den Kgl. Opera har Trine også sunget blandt andet Cherubino i Figaros Bryllup, Olga i Eugene Onegin, Mercedez i Carmen og Rosmira i Partenope af Händel. På Den Jyske Opera har Trine sunget Rosina i Barberen fra Sevilla, Dorabella i Cosi fan Tutte og Cherubino. På de øvrige danske scener er det blevet til for eksempel Pyskopøjten i John Frandsens tegneserieopera Egoland på Aarhus Sommeropera, og Fru Linde i Et Dukkehjem på Teater Republique,ligeledes af John Frandsen.

På Operaen i Innsbruck sang Trine titelrollen i Cenerentola og Idamante i Mozarts Idomeneo, og hun fik sin tyske debut i Leipzig som Olga i Eugene Onegin. For nylig sang Trine Freihild i en koncertopførelse af Richard Strauss' første opera Guntram for Operassion i Tyskland, og Waltraute i Wagners Valkyrien for Den Ny Opera i Esbjerg. Derudover har Trine været solist med mange af de danske orkestre; aarhusianske koncertgængere vil måske genkende hende fra Aarhus Symfoniorkesters opførelse af Bachs Juleoratorium for Aarhus Symfoniorkester. Hun har modtaget mange hædersbevisninger, deriblandt Elisabeth Dons Mindelegat, Aalborg Operapris og Axel Schiøtz Prisen.
  Ved siden af sit arbejde på de store scener er Trine passioneret liedsanger og har sammen med pianisten Julie Andkjær Olsen udviklet en ny dramatiseret og formidlende lied-koncertform. Det er blandt andet blevet til de anmelderroste forestillinger Hængende Haver med musik af Schönberg og Winterreise, bygget op om Schuberts liedcyklus. For tiden arbejder duoen på lied-forestillingen Traumgekrönt, med musik af Berg, Strauss og Schönberg.

Pianist Galya Kolarova

Den bulgarske pianist Galya Kolarova debuterede fra Solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2012 og har tidligere studeret i Østrig, Italien og Bulgarien. Her modtog hun undervisning af bla. Zdravka Nikolaeva, Atanas Kurtev, Jose Ribera, Konstantin Bogino, Bohumila Jedlickova og Gerhard Schulz. Hun har deltaget i masterclasses med internationalt anerkendte lærere som Boris Berman, Pnina Salzman, Matti Raekallio, Emanuel Krasovsky og Andrzej Jasinski.

Galya Kolarova er blevet inviteret til at deltage i adskillige masterclasses og festivaler, herunder Tel-Hai International Piano Master Classes og Eilat Chamber Music Festival i Israel, Festival Turina i Sevilla, Spanien, Kuhmo Chamber Music Festival i Finland, Hvide Sande Masterclasses, Aurora Chamber Music Festival i Sverige, Festival Musica i Laguna, Le X Giornate, Grumo Festival og Lucca Estate i Italien, Piano Festival i Helsingborg, Sverige, 8. Internationalen Kammermusikfestival Schloss Wonfurt og 30 Tage Kunst i Berlin, Tyskland, Sorø International Festival, Suså Festival og Vendssyssel Festival i Danmark.

Galya Kolarova har været prismodtager i både nationale og internationale konkurrencer, heriblandt: 1. pris i kategorien “solist med orkester” i Festival Musica i Laguna i Italien for sin fremførelse af Chopins 2. klaverkoncert, 2. pris ved Nordic Piano Forum i København og vinder af MODO’s’ konkurrence for et uddannelsesprojekt for børn i Bulgarien.

Siden August 2016 har Galya Kolarova været fastansat som pianist for ’De Gamle Drenge’ fra ’Det Danske Drengekor’, og nyder en succesfuld karriere med koncerter i anerkendte koncertsale i Europa, Asien og Mellemøsten både som solist og kammermusiker.