Sankt Pauls Kammerkor

Sommerkoncert
LutherKIRKEN
Tirsdag den 20. juni kl. 19:30
Sankt Pauls Kammerkor synger ved koncerten værker af Josquin des Prez,G.P. da Palestrina, Niels W. Gade og Niels la Cour samt J.S. Bach’s motet for dobbeltkor Fürchte dich nicht. Derudover en buket af danske og svenske sommersange af bl.a. Hugo Alfvén, Carl Nielsen og Svend S. Schulz.

Josquien des Prez (1450 - 1521): Ave Maria

G.P. da Palestrina (ca. 1525-1594): Sicut Cervus

Niels la Cour (f. 1944): Ave Verum

Knut Nystedt arr. (1915 - 2014): Immortal Bach

J.S. Bach (1685 - 1750): Fürchte dich nicht, BWV 228

Niels W. Gade (1817 - 1890): Die Wasserrose, Morgensang af Elverskud (tekst: B.S. Ingemann)

Hugo Alfvén (1872 - 1960): Ut i vår hage, svensk folkemel.
  Svend S. Schultz (1913 - 1998): Midsommersang  (tekst: Leo Estavd), Yndigt dufter Danmark (tekst: Ulf Hoffmann)

Sv. Folkemel.: En yndig og frydefuld sommertid (arr. M. Bojesen)

Carl Nielsen (1865 - 1931): Danmark nu blunder den lyse nat (tekst: Thøger Larsen / arr K.G. Nandfred), Hvor sødt i sommeraftenstunden (tekst: Adam Oehlenschläger / arr. J. Høybye)

K.V. Thomsen (1905 - 1971): Jeg plukker fløjlsgræs (tekst: Sigfred Pedersen / arr. J. Marstrand)

Sankt Pauls Kammerkor
Sankt Pauls Kammerkor har eksisteret siden 1988. Musikken bliver levendegjort af 27 ambitiøse sangere mellem 30 og 60 år. Koret synger overvejende klassisk og kirkeligt a cappella-repertoire med værker fra både ældre og nyere tid. I de seneste år har koret arbejdet meget med nyere nordiske komponister, heriblandt Niels la Cour, Vagn Holmboe, Sven-Erik Bäck og Lars Erik Larsson.

Sankt Pauls Kammerkors musikalske ledelse varetages af Torsten Nielsen, som er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, dels med diplomeksamen i kor- og ensembleledelse hos bl.a. professor Dan-Olof Stenlund, dels med pædagogisk eksamen i hovedfaget sang. Torsten Nielsen er desuden aktiv som solist samt fast medlem af DR Vokalensemblet. I december 2000 udgav koret sin første cd Stemninger med udvalgte værker inden for primært nyere dansk og svensk musik. I 2006 fulgte cd'erne Beatitudini med værker af den nulevende danske komponist Niels la Cour, og ...saa ved jeg Julen kommer med danske og udenlandske julesange og -salmer.

Læs mere på: sanktpaulskammerkor.dk.