“Østerbro synger“

Weekenden den 10. - 11. maj
”Østerbro Synger” skydes i gang for anden gang, når Rosenvængets Sogns Korskole, vokalensemblet Ars Nova Copenhagen, Voces Academy og vokalgruppen Kolorit inviterer til en to dages event.

De nævnte aktører har alle til huse i kirkerne i Rosenvængets Sogn: Frihavnskirken i Willemoesgade og Lutherkirken i Randersgade og er en skøn blanding af klassiske og rytmiske kor, både professionelle og amatører. Sammen hører de under navnet “Cafe Syng”, som arrangerer gratis “syng-med-aftener” og workshops, hvor korene skiftes til at være værter.

Formålet med ”Østerbro synger” er at formidle kormusik og sangglæde til Østerbro. I år er der et særligt fokus på direktion ved Voces Academy.

Derudover vil der som sidste år, endnu engang være fællessang og sangkæde ved Ars Nova Copenhagen mfl. Alle er velkomne til at deltage i ”Fællessang“ på Victor Borges Plads, Fællessangs-kæde og Kordirigent for en dag. “Østerbro synger“ er støttet af Dansk Korforbund.

Masterclass i korledelse
Fredag den 10. maj kl. 15:00 - 19:00
Voces Academy Dirigentskole åbner dørene for alle korinteres-serede, der ønsker at observere nye talentfulde samt erfarne dirigenter.
  ”FÆllessang“
Victor Borges Plads
Lørdag den 11. maj kl. 10:30 - 10:55
Korfestivalen ”Østerbro synger“ indbyder alle Østerbro-borgere til fællessang på Victor Borges Plads. Til at lede slagets gang er sangere fra vokalensemblet Ars Nova Copenhagen, som vil synge danske forårssange og byde op til fællessang.

FÆllessangs-kÆde
Fra Victor Borges Plads til trianglen
Lørdag den 11. maj kl. 10:55 - 11:15
Fællessangs-kæde i Nordre Frihavnsgade, hvor vi vil synge og fylde gaden med forår og sang. Alle Østerbro-borgere er velkomne til at gå med i sangkæden.

Kl. 10:55 gennemgås den valgte sang på Victor Borges Pl.
Kl. 11:00 stiller vi op i sangkæde fra Victor Borges Plads op mod Trianglen.
Kl. 11:05 synger vi den valgte sang tre gange.
Herefter fortsætter lørdagens program i Lutherkirken.

LÆr at dirigere kor!
Lørdag den 11. maj kl. 11:30 - 13:00
Voces Academy Dirigentskole inviterer alle, der har lyst til at lære at dirigere danske sange. Peter Hanke arrangerer et lynkursus i korledelse sammen med de dirigenter, der er tilknyttet Voces Academy. Deltagelse kræver ingen særlige forudsætninger, bare lyst til at prøve at dirigere eller synge med.

Kl. 11:30 - 12:30 Lynkursus i direktion ved Peter Hanke. Kl. 12:30 - 13:00 Minikoncert ved de nye dirigenter.

Masterclass i korledelse og koncert
Lørdag den 11. maj kl. 14:00 - 16:00
Voces Academy Dirigentskole afholder Masterclass for alle kor-interesserede, der ønsker at observere nye talenter samt erfarne dirigenter.

Kl. 14.00 Masterclass i korledelse.
Kl. 15:00 Masterclassen med de studerendes optræden.
Alle er velkomne. (varighed ca. 1 time).