Pianist Dominik Wizjan
 


Klaveraften
Frihavnskirken
Tirsdag den 26. marts kl. 20:00
Gratis adgang; cd kan købes for kr. 100,00 i pausen og efter koncerten
Den polske pianist Dominik Wizjan giver solokoncert med musik af Karol Szymanowski, Frederic Chopin og Krzesimir Debski i forbindelse med udgivelsen af sin debut-cd med klavermusik af polske komponister.

Dominik Wizjan er en fremragende pianist og musiker. Han har en fejlfri og naturlig teknik dybt forankret i den polske tradition. En pianist med en raffineret og bemærkelsesværdig forståelse af forskellige stilarter, karakterer og udtryk: han får musikken til at danse, synge og tale med en naturlig balance mellem form og indhold. Hans naturlige sans for artikulation og udtryk giver mening til hver en tone der kommer fra hans hænder. Et særligt talent – blandt de bedste.

Dominik Wizjan (født 1994) kommer fra Polen. Han begyndte sine klaverstudier in en alder af seks år. Efter nogle meget succesfulde år i Polen, besluttede Dominik sig
  for at fortsætte sin klaveruddannelse udenlands, det blev hos Amalie Malling på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

I 2015 blev Dominik bachelor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og i 2018, efter overordentligt udviklende år, i samarbejde med Marianna Shirinyan, blev han kandidat ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Efter sin eksamen blev han straks indskrevet på solistklassen, fortsat, hos Marianna Shirinyan.

Dominik har optrådt i koncerthuse i Polen, Tyskland, Østrig, Danmark, Sverige, Norge og Italien. Hans seneste og mere vigtige anerkendelser inkluderer:
- 3. plads i The 1st International Music Festival and Competition i Yerevan, Armenien, i juni 2017.
- 1. plads i The 5th International Piano Competition i San Don di Piave, Venedig, i maj 2017.

Dominiks repertoire er omfangsrigt, rækkende fra barokken til moderne musik. Med sin kunstneriske vilje påtager han sig nye udfordringer i form af nyligt skrevne kompositioner. Dominiks primære interesse er the 19. og 20. århundredes musik, hvilket konstant inspirerer hans kreativitet.

I 2019 udgav Dominik sit debutalbum i samarbejde med pladeselskabet KNS Classical. Med et udgangspunkt, dybt forankret, i den polske kultur, er pladen hengivet til etuder der, udelukkende, indeholder værker af polske komponister. Udover værker af Chopin og Szymanowski er cd’en også verdenspræmiere for to værker komponeret, eksklusivt, til Dominik af den prominente, moderne komponist, Krzesimir Debski.

Læs mere på: dominikwizjan.com