Umbra Ensemble
 


”Ud af mØrket”
Frihavnskirken
Søndag den 18. november kl. 16:00
Umbra Ensemble spiller islandsk folkemusik.
  Umbra Ensemble fører lytterne ind i mystikkens verden med gammel musik fra forskellige lande; Island, Finland, England, Tyskland, Spanien og Catalonien.

Livets vanskeligheder, kulde, mørke og spøgelser har været populære temaer i islandsk folkemusik, måske i stil med den gamle islandske folkesjæl og livet på den isolerede ø. Mørket i europæisk musik fra middelalderen foregår i menneskelig lidelse, i synd og i den menneskelige svaghed. I musikken findes der imidlertid en fascinerende skønhed og originalitet der er lige så relevant i dag som den var før i tiden. Alle arrangementer er lavet af Umbra.

Umbra Ensemble blev grundlagt i Reykjavík i efteråret 2014 af fire professionelle musikere; Alexandra Kjeld (dobbelt bas og sang), Arngerður María Árnadóttir (keltisk harpe, orgel og sang), Guðbjörg Hlín Gudmundsdóttir (violin og sang) og Lilja Dögg Gunnarsdóttir (sang, fløjte og percussion).

Gruppen har fra starten præsenteret en anderledes stemning til deres koncerter og forsøgt at nå til et diverst publikum og udforsket nye rum. Hvad angår den musikalske præstation lægger Umbra vægt på at skabe egne arrangementer af gammel musik og arbejde systematisk med lyduniverser som skabes af sammensætningen af originale instrumenter og fællessang.

Umbra Ensemble har fået fornem kritik i Island og udgivet to plader, begge i 2018.

Læs mere på: umbra-ensemble.com/