Blæst & Bue

Frihavnskirken
Torsdag den 13. september kl. 20:00
Entré: kr. 30,00
Henrik Olafsson (kontrabas) og Jakob Draminsky (elektroakustisk melodion). Uropførelse af Blæst og Bue's komposition Syv Nye Steder.

Blæst & Bue udforsker de klanglige landskaber omkring Olafssons akustiske kontrabas og Draminskys forstærkede melodion og samler to erfarne musikeres inspirationer fra en bred palet af genre og rum. Duoens musik bevæger sig i et grænseland mellem ny kompositionsmusik og europæisk improvisationsmusik tilsat et strejf af universel
  spiritualitet og mindfulness, hvori vejrtrækningens puls og buestrøgets bølgende rytme skaber ramme for et minimalistisk, klangligt og melodisk nærværende nu – både i studiet og på scenen.

Henrik Olafsson
Olafsson (f. 1954) er vokset op med beatmusikken og en guitar og uddannede sig senere som klassisk kontrabassist. Han har i løbet af sin lange karriere sideløbende med sit orkesterarbejde også komponeret til forskellige sammenhænge bla. Cafeteatret, Det Kgl. Teater, Bådteatret og Acoustic Lines. Af orkestre og musikalske samarbejder kan nævnes: Promenadeorkestret (Tivoli), DR Symfoniorkester, DR Underholdningsorkester, Ålborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Swing Jørgens Rockband, Valby Jazzværk, Sergio Marini, Jean-Yves Tourbin, Adam Ørvad, Jesper Lützhøft, Niels Thybo, Finn Olafsson, Det Danske Teater, Gladsaxe Teater, Østre Gasværk Teater, Nørrebro Teater og Den Anden Opera.

Jakob Draminsky
Draminsky (f. 1959) har siden starten af 1980'erne været aktiv på den internationale scene for eksperimenterende musik, lydkunst og musikdramatik, hvor han har optrådt sammen med europæiske, amerikanske og japanske kunstner som f.eks. Pascal Comelade, Mark Cunningham, Derek Bailey, Ryokusenkai, Itoken, Christine Schøtt, Niels Pihl og Eric Andersen.

Læs mere på: multisounds.dk/blaestogbue/