Angelo Villani, London
 


Musik af Janacek, Chopin, Liszt
Villanis virtuositet og udtryksnuancer har rødder helt tilbage til romantikkens store pianister.

Angelo Villani startede sin karriere som vidunderbarn i sit fædreland Australien. Som teenager fik han megen anerkendelse for sine fortolkninger af større værker som Rachmaninoffs 2. og Tchaikovskys 1. klaverkoncert.

I 1990 deltog Villani i den internationale Tchaikovsky konkurrence i Moskva, men en fastklemt nerve fik ham til at miste følesansen i højre hånd, hvilket forhindrede hans fortsatte konkurrencedeltagelse og efterfølgende afskar
  ham fra koncertscenen i to årtier. Villani flyttede til London i 1991 i et forsøg på at finde behandlingsmuligheder, mens han ernærede sig som klaverlærer og som ekspedient i Tower Records’ klassisk afdeling.

I denne periode gav Villani kun sjældent koncerter, men da hans hånd langsomt begyndte at udvise bedring, begyndte han at spille få udvalgte værker i private sammenhænge, inklusive ved Liszt Selskabets årlige møder, hvor hans dybt fascinerende fortolkninger fastholdt et entusiastisk og begejstret publikum. Villani vandt voksende respekt hos musikkritikere, klaverentusiaster og professionelle musikere, og i 2012 gav han en med stor forventning imødeset comeback koncert i St. James Kirken, Piccadilly, London, hvor hans smukke og dramatiske udførelser af centrale romantiske værker overgik det begejstrede publikums vildeste forventning.

Efter at være vendt tilbage fra den lange pause, har han fået de ledende mediers opmærksomhed, og hans BBC-interviews og -opførelser har været udsendt live til millioner af mennesker i England og i resten af verden.

Villanis cd Angelo Villani plays Dantes Inferno (Sonetto Classico SONCLA0001) er blevet modtaget med total, nærmest målløs begejstring.