Læsegruppe: Mit år med Gud | Rosenvængets Sogn

Dato Torsdag d. 13. januar 2022, Kl. 09:45 til kl. 11:15
Sted Frihavnskirken, Willemoesgade 68, 2100 København Ø

DEN FRAVÆRENDE GUD

Et år med opmærksomheden rettet mod en Gud, der forblev fraværende, har fået psykologiprofessor Svend Brinkmann på den tanke, at det nok i virkeligheden er fraværet af den Gud, som ellers skulle være vor redning, der er redningen.

Kunne Svend Brinkmann have ret i, at det er tanken om Guds fravær, der får os til at ville udfylde manglen og gøre det gode, han skulle gøre. Og kunne han have ret i, at det er tro, der skiller folk, og tvivl der forener dem? Det og mange andre af de emner han behandler (hænger etik og tro sammen, virker troen, kan videnskab erstatte religion, findes sjælen, hvad kan Bibelen lære os, kunne der være flere guder, hvad betyder troen for sorgen, kan mennesket blive Gud), inviterer vi hermed til samtale og diskussion om i en læsegruppe med udgangspunkt i hans bog MIT ÅR MED GUD. TRO FOR TVIVLERE.

Vi mødes første gang 18. november i Frihavnskirken i Lille Sal kl. 9.30-11.15 før frokostgudstjeneste. De følgende gange samme tid den 13. januar og 27. januar. Forhåndstilmelding er ikke nødvendig.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Bent Jessen: bent@jensenogjessen.