Sisters of Mercy | Rosenvængets Sogn

Sted Frihavnskirken, Willemoesgade 68, 2100 København Ø
100 kr. på Billetto.dk eller i døren

Sisters of Mercy - en sjælfuld aften med musik af Leonard Cohen

Der er lagt op til en intim og sjælfuld aften når Kvartetten Sisters of Mercy formidler Leonard Cohens stemningsfulde værk. Sisters of Mercy iklæder Cohens tekster et minimalistisk musikalsk udtryk, og med to kvindelige vokaler i front, akkompagneret af klaver og kontrabas, når de ind til kernen af den Cohen'ske nerve mellem det sanselige og det åndelige, mellem skønhed og smerte.

Sisters of Mercy lader vokalerne og de smukke melodier træde helt i forgrunden, og giver hermed en sjælden kvindelig fortolkning af Cohens dragende univers, når de fremfører en bred vifte af hans udødelige sange som Dance me to the end of love, Suzanne, Boogie Street, Halleluja, Famous blue Raincoat m.fl. Samlet set en perlerække af sange om eksistens, kærlighed og længsel.

Cohens egen baggrund var jødisk, men han åndelige søgen universel. Og et særkende i hans tekster er koblingen mellem det sanselige og det spirituelle. Mange af hans tekster refererer til bibelske beretninger; fra Kong Davids betagelse af Betsheba i ”Halleluja” til Jesu lidelseshistorie i ”Suzanne”, og Frihavnskirken danner derfor den perfekte ramme til fordybelse i Cohens tekst og musik.

Kvartetten består af:

Marianne Dollerup Stenz (vokal)
Evy Irene Krogh (vokal)
Jacob Stenz (keyboards, harmonika)
Lars Wallin (kontrabas)

Bag om Kvartetten

Gennem de sidste 40 år har de fire musikere bevæget sig mellem flere forskellige genrer som soul, rock, gospel, blues, pop, country og musical.

For 21 år siden mødtes de tre af dem i forbindelse med en Leonard Cohen Tribute med bandet ”Birds on a Wire”. Dette møde førte til utallige koncerter på Vega i København, til venskaber, ægteskaber, børn og ikke mindst til en umådelig kærlighed og dedikation til Leonard Cohens tekster og musik.