
Søsteraften med påskefrokost og foredraget Da Musikken så Lyset
Det er festlige og lærerige aftener, hvor vi spiser noget god hjemmelavet mad, drikker vin, hører foredrag og taler med hinanden.
Denne aften:
Foredrag ved Morten Lander Andersen om det psykedeliske lys der kom til Danmark i 1967.
I 1960’erne blev rockmusikken flippet. Det nyeste hip var psykedelisk. Musik var ikke bare underholdning. Det kunne være bevidsthedsudvidende – ligesom de såkaldte bevidsthedsudvidende stoffer, som blev populære i visse kredse. I sommeren 1967 blev der afholdt Monterey Popfestival i USA og i England udgav The Beatles efter lang ventetid endelig ny musik – Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. The Summer of Love var skudt i gang.
En væsentlig del af musikscenen var det psykedeliske lysshow. Et levende billede af flippede og syrede farver og former, der bevægede sig til musikken. Mens de fleste i USA og England først så disse lyseksperimenter i sommeren 1967, så kunne danskerne opleve det allerede i foråret 1967 ude på Bakkens nye spillested – Soho. Hvordan kunne det lade sig gøre?
Foredraget fortæller om den sære historie om en af Pink Floyds forsvundne lysmænd, som stod og producerede psykedeliske lysshows for et undrende dansk publikum.
Morten Lander Andersen har gjort en grundig research for at grave historien frem. Gennem samtaler med Pink Floyd-grundlæggeren, Syd Barretts kærester og venner, er det nu muligt at fortælle hvordan det psykedeliske lysshow kom til Danmark.
Vi ser også på den enorme indflydelse denne type kunst fik i Danmark. For mens lysshowsne forsvandt i USA og England, fortsatte de med voksende styrke herhjemme. Skolebørn kunne nogle steder få undervisning i ungdomsskolen i kunsten at lave ”syrelys”, og gennem 1970’erne kunne man ikke forestille sig en koncert uden noget spændene lys. Lysgrupperne blev anset som seriøse kunstnere på lige fod med musikgrupperne. Når man bookede en musikgruppe, bookede man også en lysgruppe.
Foredraget fortæller den syrede historie og man får også et unikt lille lysshow at se, sammensat af en de gamle danske lyskunstnere specielt til dette foredrag.
Der er plads til 40 personer. Tilmelding Lene Tvilling LTV@KM.DK
Pengene går til Menighedsplejen, som bl.a. hjælper nødlidende familier.