​Højskoleweekend: Foredrag ved kunsthistoriker Hans Jørgen Frederiksen | Rosenvængets Sogn

MAR

Dato Lørdag d. 26. marts 2022, Kl. 13:00 til kl. 15:00
Sted Frihavnskirken, Willemoesgade 68, 2100 København Ø
Rikke Juul

Højskoleweekend: Værk uden skaber

”Værk uden skaber” er titlen på en film af Florian Henckel von Donnersmarck, og det er samtidig et ideal, man til forskellige tider og på forskellige steder har fundet hos skabende kunstnere, fx i efterkrigstidens Tyskland. Med udgangspunkt i kunstnerens Gerhardt Richters biografi har von Donnersmarck skabt et kritikerrost fiktionsfilm om kunst, kærlighed og politik.

I løbet af denne højskoleweekend vil vi se filmen sammen (fredag) og derefter få et dybere indblik i, hvad der ligger i begrebet bag titlen samt indblik i Gerhardt Richters værker, idet vi har inviteret kunsthistorikeren Hans Jørgen Frederiksen til foredrag (lørdag).

Program

Fredag den 25. marts, kl. 16:00-20:00: Filmvisning med efterfølgende fællesspisning.

Lørdag den 26. marts, kl. 13:00-15:00: Foredrag ved kunsthistoriker Hans Jørgen Frederiksen, inklusive kaffe, the og kage.

Højskoleweekenden foregår i Frihavnskirkens menighedshus, 1. sal, Willemoesgade 68.

Tilmelding er nødvendig til fredag den 25. marts (rj@km.dk), men ikke til den 26. marts.